Sunday, June 17, 2012

Kirvestä kiveen etc.

Välillä menee pieleenkin, sekä muutenkin että vaateostoksissa. Esimerkkinä tästä käsiteltäköön kahta viimeaikaista hankintaa, joista ensimmäinen on Gazzarrinin lyhythihainen farkkupaita. Tilasin sen taannoin Italiasta ja ensi viikolla vien Riihimäelle, nimittäin ompelimoon (oli niin halpa etten viitsinyt lähettää takaisin). Jaa että miksikö vien? No siksi, että vaikka se ns. "unfinished hem" eli tyystin viimeistelemättömäksi jätetty helma näyttikin kuvissa ihan mukavalta, niin luonnossa se näyttää varttia vaille hirveältä. Se tuo mieleen henkilökohtaisen punk-aikakauteni, jolloin täysin sovelias tapa muokata kaikkia vaatteita oli leikellä niitä saksilla anarkistisempaan kuosiin... Ei siinä mitään jos olisikin vain jätetty muuten viimeistelemättä, mutta kun koko helma on leikattu vinoon ja näyttää rotan jyrsimältä. Onkohan siinä tavoiteltu sitä kuuluisaa ns. huoletonta ja hivenen kapinallista vaikutelmaa vaiko perseilty muuten vain? En tiedä, mutta minä olen niin vaikuttunut että mokoma ällötys on viipymättä korjattava. Oi lukijani, varo viimeistelemättömän helman kirousta!

Toinen eksemplaari ovat Moraran housut, joiden halpenemista odotin kieli pitkällä vaikka kuinka pitkään. Kun hinta viimein laski hyväksyttäviin lukemiin, tilasin ne ja sain havaita että likimain kaikki vyölenkit ovat kiinni pelkällä Pyhällä Hengellä (sitähän katolisessa ja hurskaassa Saapasmaassa tietenkin riittää, mutta ei se silti korvaa lankaa ompeluhommissa) ja monessa muussakin kohdassa on huomautettavaa. Se on todella harmi sillä housut ovat suorastaan häkellyttävän mukavat ja pirskaleen hyvän väriset. Siispä tuunautan ne kondikseen, vaikkakin pitkin hampain. Ostoslistalla olisi ollut parit muutkin samanmerkkiset housut, mutta nyt ne on tanakasti yliviivattu. Caveat Emptor!

Ja sitten vielä sananen muista viimeaikaisista hankinnoista. Javier Canas Caramelon maroon-punainen neulepaita on aivan mahtava, Mauro Grifonin likimain säämiskänohut nahkarotsi on justiinsa sopiva asuste silloin kun Suomen kesä näyttää sen viileämmän puolensa ja Frontieran pitkävartiset pehmeästä nahasta valmistetut lenkkarit ovat parhaat autoilukengät ikuna. Niissä on vieläpä kärki- ja kantavahvikkeet kovemmasta nahasta. Kyllä kelpaa survoa kaasua pohjaan! Vielä kun olisi vähän räyhäkkäämpi kaasuteltava kuin 11 -vuotias Rellu...

No comments:

Post a Comment