Saturday, December 3, 2011

Pikkutakki pilkahtaa


Lallalaa.

Niin siis todellakin, uusi puketti Italiasta saapuikin jo, sisältäen kuvassa esiintyvän takin sekä lisäksi kesäpaidan sekä olohousut. Aloitetaanpa ruotiminen takista: Se on merkkiä Genti - firma on käsittääkseni kotoisin Alankomaista, mutta vaattehesta ei alkuperämaamerkintää löytynyt. Ja olipa muuten varsin vähällä, ettei koko rotsi lähtenyt paluupostissa takaisin. Olisikin lähtenyt, ellei olisi ollut niin halpa (149 euroa) ja muuten hyvä.

Nimittäin hyvä lukuunottamatta nappeja. Sanottakoon aivan tässä ja nyt, että surkeampia ja lapsellisempia kiinnittimiä en ole ikinä nähnyt! Ne ovat kuin yli-isot nepparit, joiden ns. tappiosa kiinnittyy paikoilleen pinssimäisellä mekanismilla. Eli niissä on piikki, johon varsinainen kiinnitysosa painetaan. Siihen sen sitten pitäisi jäädä tukevasti paikoilleen. Kuulostaako sekavalta? Tai utopistiselta? Juu, niin minustakin. Edessä olevista napeista toisen kantaosa oli irti ja taskuista puuttuivat molemmat. Niissä olisi kyllä pitänyt olla ne, sillä kummassakin taskussa oli pieni reikä muistona irronneesta osasesta. Että silleen! Ja etunapeista sen ylemmän kantaosa oli murjottu paikoilleen vähintään pajavasaralla, sillä se oli aivan painunut ja muodoton. Eipä ihme, ettei se pysynyt kiinni. Kylläpä muuten otti hieman päähän, vaikka sainkin lopulta ko. napin siihen kuosiin että se sentään pysyy suljettuna.

Mutta se napeista ja niiden puutteesta ja hyviin uutisiin. Ensinnäkin takki on äärimmäisen miellyttävää materiaalia, eli molskikangasta. Painimolskia se ei kuitenkaan ole, sillä se ei haise hielle ja pohojalaaselle homoerotiikalle... Englanniksihan molski tunnetaan nimellä "moleskin" eli myyrännahka. Nyt kukin voi sitten tykönään laskeskella, kuinka moni myyräpoloinen on joutunut luopumaan ihostaan tämän takin vuoksi. No, oli miten oli, molski on mukavan jämäkkää ja kestävää. Se on myös suhteellisen raskasta, pitää muotonsa eikä liehu ympäriinsä. Tässä kohtaa voikin mainita, etten ole ikinä voinut sietää niitä lipareita joita yleensä myydään nimillä "pikkutakki" tai "irtotakki". Mieluummin pukeutuisin vaikka räkäliinaan, kun siihen olisi sentään mukava niistää.

Lisäksi on sitten leikkaus. Ja siitä huomaa, että sitä on mietitty. Takki istuu päälle tanakasti kuin Tukiaisen Johanna sylitanssia antaessaan (huom. ei henk. koht. kokemusta). Tuntuma on jotain aivan muuta kuin silloin kun tempaiset yllesi jonkin bulkkikaupan takkitekeleen. Sen rinnalla kehnot napit ovat mitättömän pieni valituksenaihe. Nehän voi sentään aina vaihtaa.

Paketissa saapunut paita oli merkkiä Alice San Diego. Kyseessä ei ole minkään amerikkalaisen Liisan valmistama vaatekappale, vaan nimen takaa löytyy suhteellisen tuoreehko italialainen puulaaki jonka perustajan henkilöllisyyden olen jo autuaasti unohtanut (paita on myös valmistettu Italiassa eikä missään Hindukiinassa). 55 euroa kustantanut paitaparka oli taiteltu tai pikemminkin kääritty A5 -paperia pienemmäksi ryppyiseksi pinkaksi, ja näytti melkoisen murheelliselta esitykseltä kun kääröä availin. Mutta kun paidan nykäisi ylleen, näkymä oli kaikkea muuta kuin surkea! Todella tyylikäs kesäpaita, jonka materiaali on aivan ohutta muttei kuitenkaan vastenmielisen halvan näköistä - tai läpinäkyvää, luoja paratkoon. Värityskin on oivallisen harmaanvihreä. Kaikkiaan paita muistuttaa kevennettyä versiota poolopaidasta: Se on hieman lyhyempi sekä istuvampi eikä siinä ole nappeja. Kaulus on nahkaa (tai pikemminkin nahalla päällystettyä kangasta) ja siksi paita vaatii hellävaraista käsinpesua. Paidasta ei nyt ole kuvaa, mutta jospa sitten kesällä tai kesemmällä.

Olohousut, verkkarit tai mitkä lie olivat ranskalaisen nyrkkeilylegendan nimeä kantavan Marcel Cerdan Heritage -konglomeraatin mallistoa, hinta 49 euroa, valmistusmaa Portugali. Kerrassaan pätevät housut, ei siinä mitään. Jämäkkää kangasta joiden voisi olettaa pitävän tuultakin. Jos tekee mieli pukeutua hiukka fiinimmin myös ulkoillessaan ja/tai olla möllöttäessään, näitä voi suositella varauksetta. Erityisesti tuolla hinnalla!

Kuvauksen hoiti taasen Riitta, kiitoksia.

No comments:

Post a Comment