Thursday, July 25, 2013

Mustan lampaan nahka

Nythän ovat asiat sillä tolalla, että Costume Nationalin reippaat tytöt ja pojat nylkivät jonkun suvun mustan lampaan ja valmistivat siitä minulle talvitakin. Tämän mestarinäytteen alkuperäinen hinta YOOXissa oli 950 euroa mutta putosi siitä sitten viimein 380 euroon.

Uskaltaisinpa (ja uskallankin) väittää, että tuolla pääoman poistumalla rotsi on todellakin Hintansa Väärti. Bulkkirompetta myyvissä kaupoissa testaamani takinlipareet ja muka-spesiaalimestojen tyrkyttämät häpeälliset B3 -kopiot jäävät armotta toiseksi sekä materiaaleissa että työn laadussa. Jonkun Aeron tai Lewisin lentorotsit voisivat jo olla eri maata, mutta niinpä hinnatkin ovat toista luokkaa.

Ei tämäkään pukine silti ole mikään täydellisyyden huipentuma, vaan rutinan aihetta löytyy. Ensinnäkin kauluksen kiinnityssysteemi (joka näkyy kuvassa erittäin huonosti) on tyystin lapsellinen pikku metallitappeineen ja vastakappaleina toimivine reikineen, joissa ei ole edes minkään sortin vahvikkeita. Voipi olla että asennutan siihen vielä kunnon nepparit. Ja sitten ovat nuo ylhäällä sijaitsevat kaksi vetskaria, jotka eivät pidä sisällään pitkänomaisia "karttataskuja" eivätkä minkäänlaisia muitakaan taskuja, vaan ovat pelkät koristeet. Jos olisin jenkeistä kotoisin, käyttäisin niistä laatusanaa "gimmicky". Viimeinen valituksenaihe on se, että minkäänlaista povitaskua ei ole. Onneksi sivutaskuissa on sentään vetoketjut, joten lompuukin saa tarvittaessa niihin turvalliseen jemmaan.

Mutta oli miten oli, takki on tosi hyvin tehty ja jämäkkä olematta silti kömpelön ja painavan tuntuinen. Mitoitus on todella nafti kuten Italian tuotteissa tuppaa olemaan tapana eikä ns. ylimääräistä tilaa juuri ole. Ei tähän sonnustautuneena olisi järin mukava ohjastella Moto Guzzia tai Indian Chiefiä, mutta Allard J2X onkin sitten jo toinen juttu... Varmasti hyvä, asiallinen ja ennenkaikkea lämmin hankinta joka kestää täältä ikuisuuteen ja vain paranee käytön myötä.

No comments:

Post a Comment