Monday, October 3, 2011

Rutsia YOOXista



On aina kivaa pukeutua suosikkielukoidensa nahkoihin! Vielä kun saisi jostain mursunnahkalakin torahampailla...

Mutta juu siis, nämä löytyivät YOOXista. Halvalla, tietty! Kuka sitä nyt kalliilla ostaa edes isomunaisesta linnusta tehtyjä kenkiä. Merkki on Debut ja hinta 45 euroa plus kulungit, normaalihinta muistaakseni 165 egeä. Ja jostain jenkkiläiseltä sivustolta olin katsovinani, että siellä tällaisista pyydettiin 600 taalaa... Tyrkyllä olisi ollut myös mustia ja ruskeita, mutta päädyin näihin pronssinvärisiin. Tai jos ihan rehellisiä ollaan niin ehdin tilata nämä ennenkuin huomasin ne muut värit (tunnusti hän kainosti joskin miehekkäästi punastellen). Mutta eipä se mitään, nämä ovat hienommat kuin mustat tai ruskeat! Lällällää!

Näillä keleillä ei varsinaisia käyttökokemuksia ole ehtinyt kertyä. Halusin kuvaan myös näkymän kengän pohjasta, koska tuo kuminen anturamateriaali on niin kätsysti upotettu sinne. Mukavuudesta en tiedä, mutta huomattavasti elegantimpi ratkaisu kuin se että olisi lätkäisty se normikumipohja paikoilleen ja sanottu että arrivederci. Noin muuten työnjälki on suht suurpiirteistä, mutta se tuntuu jotenkin kuuluvan asiaan. Eikä näillä ole tarkoituskaan kiivetä Kilimandjarolle tai juosta Cooperin testiä, nämä ovat sellaiset läpykkäät jotka on iisi tempaista kesähelteillä jalkaan kun on lähdössä käymään vähän jossain muttei kovin pitkällä. Tai silloin kun menee patiolle höllöttelemään silkkiaamutakissa silikoniblondien hyppelehtiessä kauriiden lailla ympäriinsä, sikareilla ja kuohuviinillä lastattuja tarjottimia sorkissaan kantaen.

Niin että nyt on sitten ihan legitiimi syy alkaa odotella ensi kesää! Johan se pirulainen vaaniikin melkein tuossa nurkan takana!

Tosiaan, kyseessä oli allekirjoittaneen ensimmäinen YOOX -tilaus. Kaikki sujui niinkuin pitikin, huomautettavaa ei ole. Tilaus tehtiin perjantai-iltana, seuraavalle viikolle kengät eivät ehtineet mutta saapuivat kuitenkin heti ensi maanantaina. Ja ne tuotiin kotiovelle asti, sitä en osaa sanoa onko käytäntö kaikkialla samanlainen vai saako niin loistavaa palvelua vain täällä maalla jossa postinkantajatkin ovat ihmisiä mutta kaikki ihmiset eivät ole postinkantajia. Koska kaikki sujui hyvin, pistin juuri eilen tilaten myös yhden lyhythihaisen kauluspaidan (saapa nähdä miten sen sopivuuden kanssa lie) sekä hatun. Kauluspaidalle oli huutava sosiaalinen tilaus ja eiköhän sille hatullekin käyttötarkoitus keksitä. Säilytän siinä vaikka jotakin pikkuesineitä jos ei muuta.

No comments:

Post a Comment