Friday, July 15, 2011

Huuto alelaarista

No niin, tällä viikolla on tullut kartoitettua paikallisten vaatehtimoiden alennusmyyntitarjontaa ja muutakin tarjontaa siinä samalla. Päällimmäinen vaikutelma jäi jokseenkin valjuksi kuten kesäaikaan yleensäkin, erityisen merkillepantavaa on tänä kesänä ollut se että tyrkyllä olevien vaatekappaleiden ja erityisesti paitojen värit sekä väriyhdistelmät ovat olleet tavallistakin mitäänsanomattomampia ja paikoitellen jopa varttia vaille hirveitä.

Kappahlista löytyi asiallinen lyhythihainen farkkupaita, alehinta kaksneljäysiviis tai jotain sinnepäin. Toisin kuin joskus muulloin, tässä yksilössä kaikki napit on ommeltu kunnolla kiinni. Olen tässä viime aikoina tykästynyt farkkupaitoihin, koska ne ovat suht ilmavia ja mukavia eivätkä tunnu ällöttävän nahkeilta yllä. Ja ennenkaikkea ne ovat helppohoitoisia.

Moda Laaksoon menon jätin viimeiseksi, koska se on suosikkimestani. Ja suosikkimestani se on jo siitäkin syystä että sievä, joskin ah-niin-miehekäs pärstäni on siellä tuttu ja vaihdettuani myyjän kanssa tervehdyksen saan olla aivan rauhassa ja penkoa ympäriinsä kuin opossumi lepikossa.

Modasta mukaan tarttui ensinnäkin s.t.i.:n aivan helkkarin hyvän värinen pikeepaita (mustaa, valkoista ja turkoosia - aivan kaikki paidat eivät sentään tänä kesänä ole väritykseltään mieltäkääntäviä) sekä toisekseen Meyerin housut. Viimeksimainitut olivat iloinen yllätys, sillä kerrankin löytyivät housut joissa sekä vyötärön koko että lahkeen mitta olivat täsmälleen sopivat! Mutta niinpä koko olikin C46 (tuumamittoina 30/32). Paidan ja housujen yhteishinta oli about 75 euroa, karvan verran yli puolet normaalihinnoista. Mutta minkä karvan, sen jätän kunkin tykönään pohdittavaksi.

Pikeepaidoista sen verran että julkisilla paikoilla en niitä juuri käytä muuten kuin kesähelteillä, mutta kotosalla ne ovat parhaita ns. olopaitoja. Tavallisia T-paitoja en voi sietää koska ne aina tuntuvat kuristavan, ja mitään V-aukkoisia hirvityksiä en suostu päälleni pukemaan vaikka itse Lusifeerus käskisi ja houkuttelisi.

Noita merkkejä tulee mainittua kuten edellisessäkin postauksessa, vaikken sen kummemmin merkkien perään olekaan (Jo Ghostin kenkiä lukuunottamatta, joskin nehän ovat tietenkin oma lukunsa). Mutta jos joku vaate on hyvä, niin mielellään siitä mainitsee merkinkin. Se on siis suositus, tavallaan... Ja onhan se nyt älykkäämpää kirjoittaa että ostin Meyerin housut ja ne vaikuttavat ihan hyviltä, kuin että ostin jotkut housut jostakin ja mikä maa ja mikä valuutta.

2 comments:

  1. Housujen ostaminen, tuo saatanallisen mahdoton tehtävä :(

    ReplyDelete
  2. Sitä se likimain on. Etenkin nyt kun on taas laihtunut ns. normaalimittaansa, joka vaateteollisuuden mielestä on ilmeisesti kaikkea muuta kuin normaali, hohoh. Jos löytää sopivan kokoiset housut jotka ovat siedettävän väriset eivätkä turhan kalliit, on syytä iskeä kiinni kuin sianporsas limppuun - seuraavaa kertaa kun voi joutua odottelemaan piiiitkään.

    ReplyDelete